Градски стадион

Градски стадион у Земуну или само стадион ФК Земун, место је на коме наш клуб игра све своје првенствене утакмице. Стадион је први пут предат на употребу 1953. године а од тада је доживео бројне промене. Овај спортски објекат налази се у Земуну, у Угриновачкој улици број 80. Званично је отворен 29. септембра 1962. године.

slika


Капацитет Градског стадиона је близу 10.000 седећих места (тачније 9.590). Подлога се састоји од природне траве "А" класе, а 2018. године уграђене су модерне подземне прскалице тако да клуб сада поседује нов и модеран начин заливања "травнатог тепиха". До почетка сезоне 2018/19. биће постављен и нови семафор најновије технологије, а у скоријој будућности у плану је и изградња рефлектора како би наш стадион добио изглед какав заслужује.

Иако је намењен превасходно за одигравање фудбалских утакмица, Градски стадион је у прошлости имао више намена, те је био мулти -функицоналан објекат. На њему су организовани концерти светских музичких звезда као што су Тина Тарнер 1990. и Боб Дилан 1991. године.


Пријатељи клуба: