Пенал је одбрана каријере

slika

По ко зна који пут, био је непремостива препрека за нападаче противничког тима. У ситуацијама 1 на 1 несавладив, сигуран и правовремен у истрчавањима. Својим сјајним интервенцијама уливао је мирноћу и сигурност у целу екипу. Успео је чак, да одбрани пенал домаћину и тиме израсте у апсолутног јунака синоћне утакмице. Један од најзаслужнијих за освојен велики бод у Новом Саду, Марко Милошевић сумирао је утиске дан након дуела:

- Пре свега хвала на честиткама, мислим да је утакмица оправдала епитет дербија. Сусрет је био отворен, са пуно прилика на обе стране. Гледаоци који су синоћ дошли на стадион Карађорђе, могли су да уживају у добром фудбалу. Нерешен резултат је најреалнији.

Поново си бриљирао на голу, излазио као победник кад год би се нашао "очи у очи" са противничким нападачима.

- Не бих желео да звучим надобудно, мислим да су се те ситуације претвориле у мој специјалитет. С обзиром да сам до четрнаесте године играо као штопер, мислим да могу да проценим шта играч жели да уради у таквим тренуцима.

Одбранио си и једанаестерац, какав је то осећај?

- Што се пенала тиче, био сам уверен да могу одбранити. Сачувао сам концентрацију и прочитао где ће лопта ићи. Осећај након тога памтићу цео живот. Мислим да је одбрана каријере, што сам успео у свом клубу да одбраним пенал против Војводине.

У суботу следи дуел против Радника и бившег шефа, каква су очекивања?

- Тренера Милановића веома поштујем, као човека и стручњака. Имали смо сјајну сарадњу прошле године и једну од бољих полу-сезона. Свакако се надам, да ћемо се у суботу ми радовати и да ће бодови остати у Горњој вароши. Земун увек иде на победу, поготово сада када смо у лошијој позицији на табели.

2018-11-25 14:26:46

Пријатељи клуба: