На терену после седам месеци

slika

Многи су бринули и са нестрпљењем очекивали његов повратак. Није било лако вратити се, после тешке повреде колена (предњи укрштени лигаменти). Након операције, приступио је опоравку који је трајао седам и по месеци. Месец дана после хируршког захвата почео је са индивидуалним тренинзима. Вредно и стрпљиво је радио одвојено од екипе пола године, да би се тимским тренинзима прикључио средином октобра. Месец дана касније, заузео је своје место у стартној постави, одиграо свих 90. минута и дао свој допринос у освајању битног бода против Војводине у Новом Саду. Млади репрезентативац Србије Немања Вучић, изнео је своје импресије за сајт нашег клуба:

- Кад фудбалер доживи повреду потребно је да буде доста истрајан и јак у глави. Имао сам подршку пре свега породице, пријатеља и клуба који је стао иза мене. Све сам радио за тренутак када ћу опет истрчати на терен, знао сам свој циљ и ништа ми није тешко пало. Једино где сам се лоше осећао, било је када смо губили неке утакмице, а ја све то гледам са трибине без могућности да помогнем. Сада је све прошло, што је било – било је, тако да сам сад на правој страни а то је терен.

Током тих дана подршка је стизала са свих страна: навијача, клупских и репрезентативних другова, који су одлично одиграли квалификације и пласирали се на Европско првенство.

- Што се тиче репрезентације Србије, стварно ми је веома драго што смо успели да се квалификујемо на Евро који ће се одржати у Италији. Имам пуно добрих пријатеља који су ми давали подршку током опоравка од повреде. Такође, ја сам их подржавао са трибина. Имамо страшну екипу, сигуран сам у момке и селектора који је добар тренер. Надам се да можемо направити добре ствари на том шампионату наредног лета.

После дуге паузе, одиграо си целу утакмицу против Војводине. Како је све то изгледало на терену?

- Добили смо доста доласком новог тренера Дејана Ђурђевића. Видео се одмах напредак у игри, иако смо радили само седам дана заједно. Што је шеф тражио, то је остварено на терену. Играчи су се трудили и борили, било је прилика на обе стране. Што се тиче пенала, мислим да није постојао. На крају се утакмица потпуно отворила, могло је да „оде на обе стране“. Ми смо заслужено освојили бод.

Следи дуел против екипе чији тренер нас одлично познаје, нарочито тебе.

- Биће ми драго што ћемо се поново срести, нисмо се дуго видели. Шваба Милановић је имао велики удео у мојој каријери. Код њега сам се потпуно афирмисао, пуно напредовао и као човек и као играч. Овим путем му се захваљујем на томе. Желимо му све најлепше, да настави са добрим резултатима, против других екипа али не против Земуна.

Овај сусрет веома важан, каква су твоја очекивања?

- Поштујемо максимално екипу Радника из Сурдулице и њихов стручни штаб, али желимо да бодови остану на нашем стадиону. Видећемо шта ће бити, надамо се најбољем. Ми хоћемо победу и да освојимо три бода.

Какви су ти планови за даље?

- На мени је да се вратим у форму, заиграм како сам играо и да се наметнем поново за позив у младу репрезентацију, завршио је популарни Вучко уз карактеристичан осмех.

2018-11-26 20:53:02

Пријатељи клуба: