Мирне мреже у Земуну

slika

18. коло Супер лиге Србије ФК Земун - Фк Радник Сурдулица 0:0

ФК Земун: Милошевић, Тошески (од 83. Живковић), Вукадиновић, Кукуличић (од 60. Томић), Аземовић, Луковић (кап.), Мркаић, Трајковић, Вучић, Савић (од 70. Хендрик), Лукић.

У веома занимљивој и интересантој утакмици која је одиграна по хладном времену али добром терену, недостајали су само голови. Наш тим добро је ушао у овај сусрет, изашло се високо у пресинг на последњу линију ривала.

Земун је први запретио преко Вучића који прихвата "малу дијагоналу" Тошеског а онда успева да се избори са чуваром. Уследио је улазак у казнени простор и оштар ударац, али голман гостију успева да интервенише. Пар минута касније после брзог напада, Вукадиновић је опробао ударац са 18. метара али право у Васиљевића. У 15. минуту Кукуличић шутира из даљине а голман гостију парадом избацује лопту у корнер. Био је то период добре игре Земуна, да би најбољу акцију наш тим извео након аута. Мркаић лепо спушта лопту Вукадиновићу који бежи ривалима и улази у шеснаестерац. Уследила је карактеристична финта, а потом ударац Тошеског који је изблокиран. После "одбитка" покушава Кукуличић након пријема али лопта одлази право у Васиљевића. У другом делу првог полувремена, гости су запретили два пута преко Ристовића. Оба ударца одлазе поред нашег гола.

Други део игре почиње добром акцијом Луковића, који у простор "избацује" Лукића. Уследио је добар шут, али голман Радника успева да сачува своју мрежу. Пар минута касније Кукуличић је гађао даљи угао са ивице казненог простора али није био прецизан. Гости из Сурдулице су након сат времена имали прву озбиљну прилику, Пантелић шутира из гужве и погађа стативу. Потом је Радник извео опасан напад преко Стојановића, који асистира Ристовићу чији ударац у последњем тренутку блокира Вучић одбивши лопту у корнер. Након ударца из угла главом је шутирао Николић, али право у добро постављеног Милошевића. Пред сам крај видели смо по једну прилику на обе стране. Гости су покушали преко Пејчића, који после одбијене лопте шутира поред гола. У самој завршници након прекршаја над Хендриком, Томић добро центрира а Аземовић главом шутира замало преко гола.

Већ у среду на програму је ванредно коло и трећи сусрет са Партизаном ове полусезоне.

2018-12-01 19:13:27

Пријатељи клуба: