Нека буде трећа срећа

slika

У среду је на програму ванредно 19. коло Супер лиге Србије. Наш тим гостоваће екипи Партизана у вечерњем термину од 18:30. Своја очекивања од ове утакмице за телевизију Арена спорт, која ће и преносити директно сутрашњи дуел, изнели су тренер Дејан Ђурђевић и фудбалер Никола Стојковић.

Шеф струке прво је прокоментарисао прошлу утакмицу против Радника:

- Када играте код куће, у ситуацији у којој се налазимо не могу бити задовољан бодом. Са друге стране, када се погледа кроз шта је све прошла ова екипа и како гурамо у овом тренутку видим одређени напредак. На дуге стазе, то ће морати да донесе резултат. Мислим да смо 80% утакмице одиграли веома квалитетно, поготoво прво полувреме. У том делу смо кроз игру, по тешком терену и против јаког противника долазили у повољне ситуације. Оно што је најбитније и најважније нисмо имали одређену оштрину у самој завршници, иако смо заслужили да постигнемо неки погодак. На крају то је могло и да нас кошта, јер смо ризиковали више него што је уобичајено. Међутим, живот је ризик – фудбал је ризик, ако не пробате не можете ни успети.

Сутра је на програму градски дерби против Партизана, каква су очекивања?

- Све утакмице у овом циклусу морамо гледати у мало ширем контексту. Немамо велики фонд играча, имамо доста проблема унутар саме екипе: играчи који су још увек рековалесценти, терени су доста тешки, згуснут распоред. Тако да морамо направити један стратешки план, не само за ову већ и за наредне две утакмице које играмо на домаћем терену. Партизан је апсолутни фаворит у овом тренутку, без икакве дилеме. Међутим, показали смо доста тога у прошлим дуелима са њима. Биће добар терен, више публике, вечерња утакмица уз директан пренос. Не видим ни један разлог, да играчи који изађу не дају све од себе и покушају да изненаде Партизан. У прошла два кола смо одиграли нула према нула, нисмо примили гол што је веома важно. Ја бих био јако задовољан да се тај резултат понови и сутра.

Какво је здраствено стање у екипи?

- Имамо одређених проблема, данас ћемо знати после тренинга шта и како. Калкулишемо са већим бројем играча, који имају одређене повреде. После тренинга имаћемо јаснију ситуацију.

Везни фудбалер Никола Стојковић најавио је сутрашњи дуел следећим речима:

- Пред нама је утакмица као и свака друга, наравно увек је већи мотив када играш против Партизана. Мислим да немамо шта да изгубимо, треба да уђемо у сусрет растерећено. Можда можемо очекивати и неки бод, с обзиром на тренутну форму ривала. Наравно не смемо ником да претимо, поготово не таквом противнику као што је Партизан. Нада увек постоји, нама су бодови преко потребни у ситуацији у којој се налазимо. Земун заслужује бољи пласман него што табела тренутно показује. Доласком новог шефа екипа се тргла, играмо доста боље. Изостајала је завршница, нисмо успели да добру игру крунишемо головима. Мислим да можемо у последња три кола освојити већи број бодова, како би се тим подигао, а самим тим и наше место на табели.

Партизан је у прошлом колу изгубио два бода, одакле вребати своју прилику?

- Потребно је да изађемо храбро, прса у прса и без икаквог страха. Фудбал је такав да свако може, сваког да победи. Наравно, имаћемо одређени план за ту утакмицу. Противник је у овом тренутку „рањива“ екипа, мислим да може доста да се уради против њих. Партизанова предност је што играју код куће, али ми ћемо пружити максимум и пробати да остваримо што бољи резултат.

Зелено – плави су се ове полусезоне, већ два пута састали са Партизаном. Обе утакмице игране су у Земуну. У првенству је сутрашњи домаћин славио минималну победу, док је у 1/8 Купа победио резултатом нула према два. Надамо се да ће наш тим овога пута бити успешнији, по оној народној трећа - срећа!

2018-12-04 12:20:04

Пријатељи клуба: