Динамо преокретом
однео бодове

slika

Фк Земун - Фк Динамо Врање 1:2 (1:1)

Фк Земун: Милошевић, Тошески (од 75. Ковачевић), Живковић, Хендрик (од 60. Кукуличић), Аземовић, Луковић (кап.) (од 55. Ђаловић), Мркаић, Бошњак, Томић, Вучић и Савић.

Фудбалери Земуна нису успели да победом заврше јесењи део првенства. Наш тим поражен је на свом терену, од гостију са југа Србије и тиме је "спуштена завесу" на 2018. годину.

Динамо се боље снашао на почетку у јако тешким условима за игру. Први је запретио Сурака ударцем са дистанце, лопта одлази преко гола. На истеку 10. минута врањанци су имали велику прилику за вођство. После корнера Павишић шутира а лопту са гол линије Тошески избацује у поље, у наставку долази до Стевановића чији ударац брани Милошевић. Лопта се потом одбија до Димитрова који погађа спољни део мреже. Земун је узвратио пар минута касније преко Томића, дриблингом је створио простор за ударац али лопта одлази поред гола. У 15. минуту Зелено-плави су повели, 2 на 1 код корнера одиграли су Савић и Томић који добро центрира. Бошњак је "преглавао" лопту на другу стативу а Вучић се одлично сналази и из близине је шаље у мрежу. Уследио је период добре игре нашег тима, али то нажалост није материјализовано другим поготком. Живковић је из слободњака са 25. метара шутирао замало поред гола, да би на истеку пола часа игре Томић погодио стативу. Уследиле су затим, две прилике за Хендрика али оба пута лопта одлази поред гола. Када прилике нису искоришћене, стигла је казна. У последњим тренуцима првог полувремена, након брзог напада Стевановић погађа за изједначење.

Други део игре почиње великом шансом за Кукуличића, али голман гостију излази као победник из дуела 1 на 1. Након сат времена игре, Динамо долази до потпуног преокрета. Стевановић проналази Недељковића који се одлучио за ударац са неких 25. метара. Лопта је на путу до гола закачила неког од наших играча и преварила Милошевића, те завршила у мрежи. Земун покушава одмах да се врати у утакмицу, Савић након прекида излази 1 на 1 са Лакићем. Гостујући чувар мреже рукометном одбраном ногом успева да сачува своју мрежу. Пар минута касније Мркаић лепо проналази Ковачевића, уследио је ударац али лопта одлази замало поред леве стативе. У самој завршници игра се потпуно отворила, видели смо по једну стативу на обе стране. Врањанци су се ипак умешно бранили и одбранили, па су бодови отишли на југ Србије.

Следи двомесечна пауза, првенство се наставља 16. фебруара гостовањем на Бањици.

2018-12-17 19:06:20

Пријатељи клуба: