Ђурђевић - Биће тешко, али смо спремни!

slika

Нова година, нова полусезона и нови почетак за тим из Горње Вароши.

Након одрађених припрема и доста промена у играчком кадру, Фудбалски клуб Земун ће одиграти прву званичну утакмицу у овој години.

Ривал је екипа Рада, а меч ће се играти на Бањици у недељу, 17. фебруара од 14 часова.

Шеф струке Земуна, Дејан Ђурђевић, је задовољан припремама и новим појачањима свог тима иако је клуб у претходном периоду имао доста турбуленција.

- Прошли смо кроз доста турбулентан период од краја прошле полусезоне до почетка ове. Клуб се налази у специфичној ситуацији, а имали смо и огроман одлив играча, од чак 14 фудбалера. Неки су имали слободу да оду, у смислу уговора, неки нису задовољили критеријуме. Прелазни рок смо радили у ходу, што је ужасно тешко, али нисмо губили време већ смо отишли на припреме и у једним идеалним условима одрадили све што је потребно и чекали да се појачамо у финишу прелазног рока. Са оним што имамо од играчког кадра 'идемо у рат', а ја сам веома задовољан урађеним послом у претходним недељама. Очекивања су давно зацртана, то је опстанак у лиги. Ово је за нас апсолутно нови почетак, на свим нивоима. Фактички смо у фази стварања новог тима. Не припремамо се само за утакмицу са Радом, већ за наш дефинитивни циљ, а то је опстанак.

Сем традиционалног ривалства два клуба, у недељу ће на Бањици мотив више бити борба за бодове на доњем делу табеле Суперлиге.

- Рад је као ривал увек незгодан, градски дерби и прва утакмица у новој полусезони која је увек непријатна, и за њих, и за нас. Већи је притисак на њима јер играју код куће, а и они у пролећни део улазе са доста нових играча и непознаница... Сигуран сам да неће бити лако, али и убеђен после онога што сам видео на припремама да имамо покриће за највише амбиције пред утакмицу на Бањици.

Ђурђевић је позвао и навијаче да, како на првом гостовању у другом делу сезоне, тако и до краја шампионата буду уз свој клуб.

- Позвао бих навијаче да дођу на утакмицу и подрже нас, значило нам је и прошле полусезоне сваки пут када су они били уз нас јер су прави навијачи увек уз клуб када је тешко, наши су то већ показали.

2019-02-16 15:04:55

Пријатељи клуба: