Земуну измакла прва победа у години!
Бод на Бањици!

slika

Имао је прилику Земун да слави на премијери у 2019. години.

Рад и Земун су ремизирли резултатом 2:2 на стадиону Краљ Петар Први.

Друштво су фудбалерима обе екипе при уласку на терен правиле талентоване чланице ЖФК Рад и ЖФК Земун. Од самог почетка утакмице тактичко надмудривање двојице тренера, а офанзиван фудбал под командом Дејана Ђурђевића исплатио се већ у 5. минуту. Младеновић је отео лопту Волкову и повукао контру гостију, пробио по десној страни и упутио одличан центаршут до Нешовића који се поклонио у петерцу Рада и донео вођство Земуну.

Уз доста среће домаћин је стигао до изједначења, Јовановић је напуцао у руку Савића у казненом простору гостију, те је судија Грујић показао на белу тачку са које је прецизан био Владимир Волков. У 54. минуту је Шипчић преокренуо утакмицу након центаршута Баиновића, што није пољуљало Земунце који су наставили да нападају гол домаћина.

Кратко је трајало вођство Рада, Ђаловић је центрирао, а Мркаић без пуно проблема надскочио Марковића и затресао мрежу Грађевинара убрзо након уласка на терен. До краја је Земун имао још неколико прилика, али је фалила и доза среће за освајање три бода на Бањици.

РАД - ЗЕМУН 2:2 (1:1) (Волвков 29 ПЕН, Шипчић 54 - Нешовић 5, Мркаић 63)

Рад: Марковић, Смиљанић (од 81. В. Трифуновић), Волков (од 50. Тричковић), Касалица, Петровић, Јовановић (од 46. М. Трифуновић), Шипчић, Стевић, Балабановић, Баиновић, Перендија.

Земун: Милошевић, Младеновић, Кисо (од 58. Илић), Синђић, Нешовић, Аземовић, Савић, Видић (од 58. Мркаић), Вучић (од 29. Стојановић), Мијаиловић, Ђаловић.2019-02-17 19:21:20

Пријатељи клуба: