Драган Вукоичић - Земун није ничији развојни тим

slika

Поводом тренутне ситуације изазване од стране појединих медија, огласио се први човек клуба из Горње Вароши.

Драган Вукоичић је говорио о томе како клуб велике традиције попут Земуна не би допустио да постане било чији развојни тим и укаља традицију и углед који је стечен кроз године великог успеха, а и оне тешке попут садашњих у којима се налази већина српских клубова.

- Увек са поносом истичемо да је Земун клуб дуге традиције, а то смо успели тако што смо остајали своји у најтежим моментима, али и кад смо стизали до европских такмичења. Били смо и остали клуб ослоњен на заједницу у којој смо настали, али се никада нисмо затварали и увек смо сарађивали са другим клубовима. Захваљујући таквом односу, сачували смо Земун од честих покушаја гашења, те и овога пута сматрам да треба да ставимо до знања да Земун није ничији развојни тим, рекао је Драган Вукоичић.

Као највећи домаћи клубови, Црвена звезда и Партизан располажу са великим бројем квалитетних појединаца, па је честа пракса да из тих тимова играчи одлазе на позајмице како би добили више минута.

- Није први пут да фудбалери Црвене звезде долазе у Земун на позајмицу, то смо и раније често радили, као и из Партизана, или Чукаричког, а и других клубова. Сада имамо позајмљеног играча и из Јавора, а у те клубове смо често и продавали наше играче и од тих послова живели као клуб. То је стандардан образац понашања у свету фудбала. У случају позајмица у добитку смо ми, као и играчи који имају прилику да играју.

У ситуацији каква је са Иваном Илићем и Дејаном Видићем чији је таленат доказан, на добитку је клуб из Горње Вароши који на располагању има два велика појачања до краја сезоне.

- Земун у већини случаја не би могао да приушти играче које добије на позајмицу, у целокупном српском фудбалу је ситуација тешка, а ми се трудимо да у таквој средини наш клуб изгледа што боље. Имамо добру сарадњу са Звездом која нам је позајмила Дејана Видића и Ивана Илића и питање које се намеће је - који клуб из Суперлиге би одбио такве играче? Дошли смо у ситуацију да будемо проглашени за нечију филијалу услед неодговорних натписа у медијима, док се неким другим клубовима није десило исто иако су имали више играча Звезде или Партизана у свом саставу.

Драган Вукоичић је за крај поентирао:

- Сваку сарадњу коју правимо у интересу је Земуна, прича о филијали не постоји, нити ће икада постојати.

Фотографија - Србија данас

2019-02-19 12:39:58

Пријатељи клуба: