Дејан Ђурђевић пред Мачву - Победа код куће нам треба више него ишта

slika

Од 13 часова у суботу, 23. фебруара Фудбалски клуб Земун играће прву утакмицу пред својим навијачима у 2019. години.

У мечу 23. кола Суперлиге Србије а ривал је Мачва из Шапца.

Шеф струке Земуна Дејан Ђурђевић је уочи ове утакмице нагласио да је победа императив након што је други део сезоне започет освајањем бода на Бањици.

- Нама је свака утакмица важна, а победа код куће нам треба више него ишта. Треба нам да вежемо резултате, у реду је да бележимо бод по бод, али нам је потребна победа - то је императив. Не само ову, већ сваку утакмицу до краја. Мачва је у истом проблему као и ми, тешка борба за опстанак. Сада се ломи. Мислим да ћемо кроз овакве утакмице бити још бољи. Фудбал је ствар репетиције, увек је исто. Од суботе до среде, па од среде до суботе. Живот фудбалера и тренера је од седмице до седмице, дан након Рада смо затворили анализу тог меча и кренули даље. Драго ми је да су на Бањици били навијачи и дали нам подршку, позвао бих их да дођу у што већем броју и у суботу да нас подрже.

Потом се тренер Ђурђевић осврнуо и на протекли викенд када је на гостовању Земун играо 1:1 са екипом Рада.

- Нови почетак и доста нових ствари као и непознаница, за пуно других екипа, камоли за нас који смо променили 14 играча. Генерално могу да будем задовољан. Измениле су се неке ствари, ова екипа раније када је губила више није могла да се врати, а прошлог викенда смо и након вођства противника успели да изједначимо, а да смо били мало храбрији могли смо да преломимо и уземомо три бода. Имамо доста бенефита из меча са Радом које морамо да извучемо за утакмицу са Мачвом. Уз све проблеме које имамо, ми смо екипа у формирању. Једна важна ствар је и што смо фактички тек други пут изашли на праву траву јер тренирамо на вештачкој, из разлога да бисмо сачували наш терен јер ће нам требати. То нам није ишло на руку јер смо екипа која хоће да игра кроз пас, са брзом лоптом и транзицијом што нисмо успели у првом полувремену против Рада. Улазак Мркаића и Илића у другом је донео позитиван импулс што нам треба. Да смо били мало свежији и храбрији могли смо и до три бода.

Анализиране су и негативне и позитивне ствари после старта пролећног дела Суперлиге.

- Оно што не ваља јесте повреда Вучића који је већ имао тешку повреду, тешко су му пале и припреме, али се мучи, напредује и то је други важан играч уз Томића који је имао једну дужу паузу. Није лако вратити се после тога, али смо их довели на задовољавајући ниво. Видећемо шта ће бити до самог почетка утакмице са Мачвом. Позитвна ствар је деби Илића, дечко је 2001. годиште и одиграо је прву утакмицу у Суперлиги за екипу Земуна. Мркаић је такође био одличан, као и Стојановић ког фактички нико не зна, дете је из трећег ранга, са Уба дошло овде, одиграо је више него коректно. Радује ме што ова екипа рачунајући и припреме још увек није примила гол из игре, то је нешто што је добро и што морамо да наставимо, а не смемо да дозволимо да из статичних ситуација као што су корнери и са онаквим играчима које имамо у дефанзиви, примамо голове. У екипи је Аземовић који није играо, Мијаиловић такође, Ђаловић није играо, као и Синђић у ЧСК-у. Лука Стојановић, Вучић из повреде. Младеновић који је са нама тек седам дана, Кисо који више није играо него што је играо у Чукаричком... Нешовић је био повређен, Видић је стигао из друге лиге... Када се то сабере, то је скупина играча која нема такмичарски ритам и није играла много.

2019-02-22 18:39:55

Пријатељи клуба: