Реми Земуна и Степојевца на Ади

slika

У првом плану Дејана Ђурђевића на данашњем пријатељском сусрету били су играчи без запажене минутаже у претходном периоду.

Данас су Степојевац и Земун играли нерешено 1:1 на Ади Циганлији.

На прву добру прилику чекало се 15 минута, голмана нижелигаша је на велике муке бацио Дејан Видић одличним ударцем са ивице казненог простора. Лопта је након одбране Благојевића отишла у корнер из ког плаво-зелени нису успели да угрозе ривала. Али зато јесу у 31. минуту када је чувару успео да умакне Златковић и остане у изгледној прилици након центаршута, међутим лоше је гађао.

Одмах након те акције уследила је контра Степојевца, и то врло озбиљна. Један од нападача тог тима истрчао је сам пред Крунића али је голман Земуна одличном реакцијом сачувао гол. Потом нова добра одбрана Крунића, само неколико десетина секунди касније, после корнера Степојевца.

Стојановић је правио велике проблеме играчима нижелигаша по левој страни, након једног од продора, иако је дошло до судара са саиграчем, млади фудбалер Земуна је са леве стране гађао ближи угао. Међутим још једном је Благојевић био на висини задатка. Управо након те ситуације суперлигаш долази до водећег гола.

Петровић је извео корнер, а најбољи је поново у шеснаестерцу изабраника Марка Дукића био Златковић и донео предност Земуну у смирај првог полувремена. Запретили су изабраници Дејана Ђурђевића још једном у првом делу игре, одлично је Тошески извео слободан ударац са леве стране, али Јањић није успео да матира голмана ривала.

Велику прилику је Стојановић пропустио у 62. минуту, добио је одличан пас и истрчао сам пред голмана Степојевца, али му је лопта прешла преко ноге и отишла поред гола.

На десет минута до краја Степојевац на прилично ефектан начин стиже до изједначења. Све заслуге иду Малиџану који је након пријема прошео поред два играча Земуна и популарном кифлом послао лопту у мрежу Остојића који је нешто раније на терену заменио Крунића.

Најбољу прилику да дође до победе Земун није искористио у 86. минуту, створила се велика гужва у казненом простору Степојевца, ударац из непосредне близине је прво одбрањен Тошеском, па Мозесу који је ушао уместо Видића, и на крају још једном Тошеском.

СТЕПОЈЕВАЦ - ЗЕМУН 1:1 (0:1) (Малиџан 80 - Златковић 41)

Степојевац: Благојевић, Стевановић, Брајовић, Василјевић, Унковић, Кошанин, Чујовић, Дошен, Сотировић, Гачић и Ристивојевић.
На клупи: Косовић, Љумовић, Малиџан, Радосављевић, Велев, Вујовић и Нешковић.

Земун: Крунић (Остојић од 59.), Стојановић, Златковић, Милутиновић, Терзић, Тошески, Куличић, Видић (Мозес од 64.), Јањић (Синђић од 45.), Подунавац и Петровић (Илић од 54.).

2019-02-26 19:09:52

Пријатељи клуба: