Дејан Ђурђевић - Немамо право да претимо, али морамо да победимо!

slika

У среду, 6. марта од 14 часова ће Фудбалски клуб Земун на свом стадиону дочекати Пролетер.

Након пораза протеклог викенда у Бачкој Паланци, тим из Горње вароши тражи тријумф против Новосађана.

Поводом те утакмице, у изјави за клупски сајт је шеф струке Дејан Ђурђевић рекао да је након меча против Бачке одржан састанак са тимом од ког очекује напредак.

- Нема шта, налазимо се у веома тешкој ситуацији. Вода нам је већ прешла грло и стигла до носа... Имали смо озбиљан састанак са играчима, они су свесни ситуације у којој се налазимо и да је времена све мање, да морамо да се тргнемо. Притисак је неизбежан, али ко за њега није спреман сада, неће бити ни на самом крају сезоне.

Пролетер тренутно заузима седму позицију у Суперлиги са 32 освојена бода и изгледним шансама да се нађе у плеј-оф доигравању.

- Поштујемо Пролетер као ривала, немамо право било коме да претимо иако играмо на свом стадиону, нити желимо. Од мојих играча очекујем да ће показати карактер, сматрам да је право време за то. Следи тежак распоред али је нама свака утакмица већ тешка, морамо да играмо најбоље што можемо против свих, неважно да ли су тимови са дна или врха табеле.

Тренер Земуна сматра да се грешке из меча са Бачком не смеју понављати.

- Не смемо да допустимо да нам се понови оно из Бачке Паланке. Играли смо веома добро прво полувреме и пропустили неколико изгледних прилика. Нисмо смели да примимо гол у 3. минуту другог полувремена, већ је требало да преломимо. Након гола све се променило и кренуло у другом, за нас погрешном правцу. Не могу да кажем да је Бачка бољи тим од Земуна, али нам је дефинитивно показала како се бори за опстанак.

За крај, Ђурђевић је позвао навијаче да помогну у мисији освајања три бода.

- Навијачи су били уз нас увек када је тешко, имали смо одличну подршку чак и у недељу у Бачкој Паланци. Итекако значи, позвао бих све навијаче да дођу и на Пролетер и помогну нам да победимо.

Утакмица против Пролетера биће прва на Градском стадиону уз рад новог семафора најновије технологије.

2019-03-05 12:30:22

Пријатељи клуба: