Дејан Ђурђевић - Фудбал се игра за голове

slika

Фудбалски клуб Земун је у 25. колу Суперлиге Србије ремизирао против Пролетера резултатом 0:0.

Тим из Горње Вароши је био конкретнији и стварао више прилика, али је поново изостала реализација.

То је и детаљ игре који је апострофирао шеф струке Земуна Дејан Ђурђевић пошто је ово била трећа везана утакмица у којој зелено-плави нису успели да затресу мрежу.

- Једноставно, фудбал се игра за голове. Били смо данас доминантни, ушли чврсто, имали реакцију на однос према игри који нас је коштао бодова у Бачкој Паланци. Имали смо квалитет против Бачке, али нисмо били чврсти. Данас смо били и чврсти, а по оваквом терену смо покушали да кроз пас дођемо до шанси. Знали смо да су итекако опасни из транзиције и осујетили то. Моји момци су дали све што сам од њих тражио, сваки је оставио последњи атом снаге, али то није било довољно... Да бисмо били у фудбалу бољи, морамо да дамо гол. Кроз тежак и мукотрпан рад и прављење ове екипе морамо да наставимо са чврстим радом јер је то једини пут до успеха. Видело се да је Пролетер одлична екипа и није случајно на позицији коју тренутно заузима у Суперлиги. Ово су изузетно тешки психолошки тренуци за екипу, нас нико није надиграо ни у овом ни прошчом делу првенства али је реализација оно што нам ствара огромне проблеме, изјавио је Ђурђевић.

Тренер Пролетера Драган Радојичић је након меча изјавио да је Земун био бољи ривал, али да нема збо чега да замери својим изабраницима након мукотрпне борбе коју су за викенд имали против Младости из Лучана.

- Првенствено да се захвалим Земуну на коректном дочеку и доброј игри без обзира на важност бодова. Што се утакмице тиче, очекивао сам да нећемо функционисати као пре три дана против Младости јер смо имали огромно пражњење. Био је притисак да победимо Лучане и у тој утакмици смо приказали сјајну игру. Знао сам да нас чека један силно мотивисан противник којем су потребни бодови. Према мом мишљењу, Земун је био квалитетнији, али смо ми успели да одбранимо свој гол. Нисмо имали класичног шпица, Човића сам морао да "жртвујем" и изротирам друге везне играче, то је наше оправдање за данас и то како смо изгледали на терену. Ишли смо на транзицију, имали смо одличну прилику у првом полувремену када смо били брзоплети и пропустили прилику три на један... Не могу да тражим више од овога, колега Ђурђевић је добро поставио игру, доминирао и треба да будемо срећни што нисмо примили гол. Мојим момцима честитам на борби и залагању, ту нема шта да се замери. Нисмо били на нивоу наших игара што је оправдано. На нашу срећу, Земун није дошао до гола после опасних центаршутева. Поготово када се Момчило Мркаић у другом полувремену придружио Дејану Видићу у шпицу. Све у свему морам бити задовољан, рекао је Драган Радојичић.

2019-03-06 18:13:41

Пријатељи клуба: