Дејан Ђурђевић - Гостовање Звезди нам је прилика да се покажемо у најбољем светлу

slika

Овог викенда Фудбалски клуб Земун одмерити снаге са актуелним шампионом и лидером на табели Суперлиге.

На стадиону "Рајко Митић" ће у суботу од 18 часова Земун гостовати Црвеној звезди.

У згуснутом распореду домаћег шампионата, зелено-плаве очекује дуел са тренутно најбољим тимом у земљи. Шеф струке Земуна Дејан Ђурђевић поручио је да је Црвена звезда евидентно фаворит, али и да његови изабраници имају шта да покажу у овој утакмици.

- О Црвеној звезди је беспотребно причати, екипа која је исписала новију историју нашег фудбала. Велико поштовање за све што су урадили за ово време, не само за себе већ за цео српски фудбал. И нама је ово корист, играти против њих је и промоција. Након европских успеха Партизана, један велики је направила Звезда и то значи српском фудбалу. Претити Црвеној звезди је неозбиљно. Мислим да наш бодовни салдо не показује квалитет игара које пружамо и свака следећа утакмица нам је шанса да се прикажемо у бољем светлу. Звезда је апсолутни фаворит, али моји играчи треба да схвате да имају једну дивну прилику да се покажу против једног тако великог клуба. Јунак се постаје када је тешко, они се рађају у тешким ситуацијама. Звезда је фаворит, ми излазимо без комплекса као и у првом делу сезоне у Хумској против Партизана. Одиграли смо коректно и изгубили 1:0. Нажалост, полако постајемо "експерти за нерешено" и сви смо незадовољни са тим, а сада бих први пут био задовољан да буде нерешено.

Када је о здравственом билтену реч, Ђурђевић ће моћи да рачуна на све фудбалере.

- Сви су здрави и спремни, чак постоје назнаке да ћемо моћи да рачунамо на неке момке на које нисмо у протеклом периоду. Рецимо Немања Томић би могао да уђе у конкуренцију за гостовање Звезди јер се опоравио од повреде, али више ћемо знати након данашњег тренинга.

У октобру прошле године су Земун и Црвена звезда одиграли први дуел у овој сезони, црвено-бели су славили поготком Марка Марина у надокнади меча, било је 1:2 на Градском стадиону.

- Било је густо, али не само са Звездом већ у свим утакмицама на Градском стадиону које нисмо победили, а били смо бољи. Суштина је да треба преломити. Када сте добри, а изгубите, то се брзо заборави. То је оправдање за нас, не бих био задовољан да одиграмо добро а изгубимо, задовољан бих био да освојимо бод. Другачије не могу да припремим своју екипу. Не могу да им кажем да одиграју добро, а да ће бити у реду и ако изгубимо. Хајде да одиграмо добро и пробамо да узмемо бод. Имамо право да размишљамо у том правцу.

Као и на последњем гостовању у Бачкој Паланци, на стадиону "Рајко Митић" се очекује велики број навијача Земуна.

- Изузетно је битно, поготово што је Маракана где сви навијачи желе да се добро прикажу. Делије су ипак највећа навијачка група у Србији, али наши навијачи дефинитивно могу да покажу да итекако имају чиме да одговоре у том навијачком смислу.

2019-03-08 12:41:58

Пријатељи клуба: