Одлична представа Земуна, три гола за шест минута!

slika

На Градском стадиону је Фудбалски клуб Земун поразио Триглав у пријатељском окршају.

Чак пет погодака виђено је у одличној фудбалској представи коју су приредили играчи српског и словеначког прволигаша.

Имао је Земун иницијативу на старту, али се до прве озбиљне прилике чекало пола сата. Након неколико комбинованих додавања, лопту је имао Ненад Кисо који је покушао са десне стране да ударцем савлада Даријана Цурановића, али је голман гостију одбранио.

После прекида прети и Триглав, у 36. минуту гости погађају пречку и уз доста среће мрежа Земуна остаје нетакнута. Само минут касније Фортуна је погледала и тим из Крања пошто је са петерца након центаршута Момчило Мркаић волеј ударцем у паду погодио голмана словеначког тима.

У 39. минуту гости се одлично сналазе у гужви која је настала у казненом простору зелено-плавих, а међу стрелце се уписао Давид Тијанић. Експресно је Триглав дуплирао вођство, судија је у 42. минуту показао на белу тачку са које је прецизан био искусни Лука Мајцен.

Већ у првим минутима другог полувремена се видео бољитак и офанзивнији приступ домаћина, а Василије Јањић је у 46. минуту умало смањио заостатак свог тима. Исти играч је био у озбиљној прилици и у 69. минуту када је шутирао са око шест метара, али је Цурановић одбранио.

Марко Милошевић је успео да сачува свој гол у 72. минуту у стопостотној прилици екипе из Крања, лопта је ишла незгодно, по земљи, али је капитен Земуна успео да се баци и одбрани је ублизу десне стативе.

Из следећег напада Земун долази до гола. Створила се гужва у шеснаестерцу Триглава, неколико пута су покушали домаћи играчи, али се словеначки тим бранио. Све док лопта није стигла до Емира Аземовића, сигурним ударцем је штопер зелено-плавих постигао први гол за домаћина данас.

Уследио је прави блиц-криг. Укључујући погодак Аземовића, Земун је за шест минута постигао три гола!

Три минута након Аземовића, међу стрелце се уписао Дејан Видић. Шпиц домаћег тима је услед центаршута по земљи са десне стране из прве гађао такође по земљи и веома прецизним шутем донео изједнањече. Узбудљив финиш је био загарантован, а већ у 79. минуту Земун долази до трећег и победоносног гола.

Изванредна акција зелено-плавих, брзо изведен прекид близу казненог простора и одлична дуга лопта у празан простор за Василија Јањића који се дао у трк. Оставио је иза себе чувара Јањић, а пред собом имао је Цурановића који је излетео на лопту. Фудбалер Земуна је био бржи, предриблао голмана Триглава и погодио малу мрежу из веома неповољне позиције.

ЗЕМУН - ТРИГЛАВ 3:2 (0:2)

(Аземовић 73, Видић 76, Јањић 79 - Тијанић 39, Мајцен 43 ПЕН)

Земун: Милошевић, Мијаиловић, Аземовић, Младеновић, Терзић, Стојановић, Кисо, Синђић, Ђаловић, Томић и Мркаић.
Ушли са клупе: Крунић, Петровић, Јањић, Милутиновић, Златковић, Видић, Подунавац и Стојковић.

Триглав: Цурановић, Чесан, Млакар, Кумер, Бојић, Удович, Гајић, Тијанић, Копач, Мајцен и Мертељ.
Ушли са клупе: Алагић, Шаља, Сврака, Караматић, Покорн и Носан.

2019-03-23 14:45:08

Пријатељи клуба: