Дејан Ђурђевић - Верујем у начин на који играмо, мораће да нам се врати!

slika

Последњег дана овог месеца Фудбалски клуб Земун одиграће утакмицу 28. кола Суперлиге.

У недељу од 19 часова Земун ће гостовати екипи Вождовца.

После више од две недеље без званичне утакмице, зелено-плави се враћају искушењима у Суперлиги Србије. Ривал је дванаестопласирани Вождовац ког је тим из Горње Вароши савладао на Градском стадиону ове сезоне резултатом 2:1.

- Као и свака утакмица у овом низу и против Вождовца ће бити једна тешка. Поготово у ситуацији у којој се налазимо тренутно и које смо веома добро свесни. Пред Раднички сам изјавио да бих био задовољан игром као против Пролетера, сада бих био задовољан да одиграмо као против Радничког. Да поновим такву игру и мислим да ћемо овога пута направити резултат. Имали смо доста времена за анализу претходног периода и не сме да нам се понови пад концентрације у стиацуцији у којој треба да решимо меч. Претходних дана смо тренирали на нашем вештаку те нам неће представљати проблем да се навикнемо на терен Вождовца.

Репрезентативна пауза користила је суперлигашима за одмор али и припрему пред наставак такмичења.

- Вратила су нам се тројица репрезентативаца и поново смо на окупу мада постоје проблеми са повредама и картонима. Против Вождовца ћемо бити без стуба одбране, Милана Савића, а још неколико играча које муче повреде су упитни. Филип Кукуличић и Никола Нешовић су се вратили након повреда али још увек нису максимално спремни.

У паузи Земун је имао одличну представу на Градском стадиону када је за само шест минута игре направио преокрет и поразио словеначког прволигаша Триглав.

- У пријатељској пртотив Триглава смо били апсолутно онакви какви не волим да будемо, што се првог полувремена тиче. Првих 45 минута смо одиграли изразито лоше, а уз моју бурну реакцију на полувремену успели смо да се покренемо и преокренемо у наставку. И такве утакмице су стимуланс јер након дугог периода без тријумфа у Суперлиги изгубили смо веру у себе, али искрено верујем у начин на који играмо и да ће до краја првенства морати све да нам се врати.

Као и претходних недеља, и на овом гостовању се очекује велика подршка навијача Земуна.

- Позвао бих наше навијаче да буду уз нас и против Вождовца као што је то случај сваког викенда када играмо код куће, али и на страни. Показали су већ ове сезоне да нас прате кроз целу Србију, а поготово се бројност видела на београдским гостовањима.

2019-03-29 19:14:19

Пријатељи клуба: