Партизан, Војка, Марадик и Земун у сећање на легенду - Синишу Гајина

slika

Шест година од смрти једног од највећих икада који су играли на Градском стадиону.

У част Синише Гајина и ове године одигран је меморијални турнир ветерана на ком су учествовали и бивши првотимци зелено-плавих.

Почео је Гајин да фудбал игра у Сремцу из родне Војке, а убрзо се преселио у Земун где је практично провео целу своју каријеру. И након што је "окачио копачке о клин" био је уз свој клуб, што као навијач, а и функционер, до саме смрти 2013. године. У Угриновачкој, Горњој Вароши, Земуну име Синише Гајина Ћинане памтиће се вечно, а да сећање на овог виртуоза са лоптом остане и шире старају се ветерани Фудбалског клуба Земун који су и ове године одиграли турнир у знак сећања на некадашњег саиграча и пријатеља.

- Морамо подсећати на дело Синише Гајина, ја као најтрофејнији фудбалер у историји Земуна тврдим да је једини бољи био управо Гајин. Једино њега рачунам за бољег и живу легенду клуба као човек који је бележио највеће успехе још од када је стигла прва лопта у наш град. До саме смрти је био ту, толико је волео ФК Земун да је и кућу купио крај стадиона иако је могао да бира где ће живети. Земун је специфична средина, кроз историју је правио успехе на духу који су чинили играчи из Земуна и околине. Нека су друга времена, у екипи је од "локалаца" сада ту само Марко Милошевић. Није проблем у људима "са стране", и ја сам некада давно дошао у Земун, само прелако заборављамо неке ствари и људе, почео је причу Драган Лацмановић.

На турниру су сем Земуна учествовали и тимови ветерана Партизана, Војке и Марадика. Резултат је био у другом плану, сећање на Синишу Гајина измамило је осмехе и препричавање догађаја кроз заједничко "јурцање за лоптом". Испред Фудбалског клуба Земун, догађају су присуствовали Бобан Сибиновић и Милутин Радовановић.

- Драго ми је и што је дошао неко из клуба и што је било тог церемонијалног дела са дресом и цвећем. Ипак је Гајин оставио дубок траг у историји ФК Земун. Срећан сам што постоји жеља клуба и надам се даљој сарадњи. Без историје не постоји ништа, тога морамо сви бити свесни. Верујем да ће и овај догађај утицати на наше првотимце у борби за опстанак, ми као ветерани им желимо све најбоље.

Традиционални турнир се игра већ шести пут и већ је постао традиција.

- Све ово постаје традиција, сем Земуна поново су ту Партизан, Војка и Марадик. Лепо је обележити, Синиша Гајин је човек који је заскужио и више од овога. Драго ми је да се наставља из године у годину и да је клуб био овде.

2019-04-13 15:46:49

Пријатељи клуба: