Земун и Спартак без голова

slika

У првој утакмици на Градском стадиону у плеј-аут фази Суперлиге Земун је освојио бод.

Ривал је била екипа Спартака, а утакмица је завршена резултатом 0:0.

После уводних минута без правих прилика, прва добра уследила је у 17. минуту када је након добре акције Синиша Младеновић са леве стране гађао преко пречке. И у 33. минуту је претио домаћин, у завршном делу контре је Ненад Кисо упослио Василија Јањића. Он је упутио добар ударац, али је пред голом гостију један од играча Спартака избио лопту.

Три минута касније Јањићу стиже лопта на око пет метера од гола Суботичана, али је из изгледне позиције пребацио пречку гола који је чувао Остојић.

Прва озбиљна прилика у другом полувремену догодила се у 52. минуту, Милош Тошески је добио пас на десетак метара од гола, гађао али преко пречке. Остојић је на мукама био и у 64. минуту када је након корнера лопта пала пред Немању Вучића. Млади репрезентативац Србије је из прве пробао волеј ударцем и умало донео предност зелено-плавима.

Пет минута касније у прилици био је и Иван Илић, одузео је прво лопту талентовани везиста ривалу, утрчао у казнени и у паду упутио ударац. Пред голом Спартака један од дефанзиваца тог тима одбранио је свој гол.

Најбољу прилику на утакмици Земун није искористио у 74. минуту. Марко Ђаловић је упутио ударац по земљи, лопта се одбила до Киса који је имао сјајну шансу али није успео да савлада Остојића. Гужва пред голом Спартака била је и у 80. минуту, али су и тада гости успели да отклоне опаснист.

Након три минута могао је тим из Суботице до гола који би их знатно приближио освајању три бода. Давид Дунђерски је изашао сам пред Марка Милошевића који је изванредном реакцијом сачувао мрежу.

ЗЕМУН - Милошевић, Младеновић, Кисо, Тошески, Кукуличић, Аземовић, Јањић, Илић, Вучић, Мијаиловић и Ђаловић.

СПАРТАК - Остојић, Керкез, Текијашки, Милошевић, Радовановић, Главчић, Дунђерски, Обрадовић, Трипковић, Тугефџић и Оташевић.

2019-04-19 18:50:39

Пријатељи клуба: