Земун дочекује Војводину

slika

После успешне премијере у првом колу и освојеног бода на Бановом брду, фудбалери Земуна дочекују екипу Војводине. Дуели против новосађана могу се окарактерисати као дерби утакмице, јер су по неком несуђеном правилу увек веома занимљиви, интересантни и неизвесни. Нешто слично очекује се и овог пута, а своја предвиђања изнели су шеф стручног штаба Милан Милановић и првотимац Миљан Вукадиновић.

- Очекујем тешку утакмицу, биће ово наш први меч на нашем терену пред домаћом публиком. Имамо снажан подстрек из првог кола, када смо у драстично подмлађеном саставу успели да освојимо бод. Сутра за противника имамо исто толико квалитетан тим, те очекујем пре свега велику борбу и добру игру. Начин на који игра Војводина и наш систем, сигурно указује да ће то бити једна добра и квалитетна утакмица. Што се тиче нас самих, надам се да ћемо бити комплетнији и да ће нови играчи, бар они који долазе из Србије стећи право наступа. Уз све то, верујем да наша игра може бити офанзивнија и још храбрија него против Чукаричког.

Популарни "Шваба" осврнуо се и на прошли дуел сутрашњих ривала, који је припао убедљиво нашем тиму када је на "Карађору" било 0:3.

- Та утакмица је за нас давно прошло време, што би се народски рекло "новине од јуче". Из те екипе код њих, а и код нас нема 4-5 играча. Сходно томе, сутра ће бити потпуно другачија утакмица, јер су у питању сасвим другачији односи. Противник ће сигурно доћи на наш стадион да покуша да се "исправи" за утакмицу коју су играли код куће и нису победили. Међутим, ми такође имамо неке своје амбиције и надамо се позитивном резултату.

Крилни нападач "зелено-плавих" изнео је следеће мишљење о сутрашњем сусрету:

- Такође, прво би се вратио недељу дана у назад када смо имали тешко гостовање, а било је ту и проблема што се тиче лиценцирања нових играча. Богу хвала, све то смо успели да завршимо и сада имамо доста играча који могу да нам помогну на овој утакмици.

Нова сезона носи и одређене непознанице када је у питању игра и квалитет осталих ривала?

- Почетак је увек такав, још не познајемо ни своју а ни снагу противника. Видели смо, да су прво коло одиграли нерешено на свом терену против Младости из Лучана. Сигурно ће у Земун доћи да поправе утисак из тог сусрета, али и ми имамо своје планове и циљеве. Верујемо у тренера, наш систем игре и тактику, тако да очекујемо што бољи резултат на сутрашњој премијери пред нашим навијачима.

Не тако давно, славили смо убедљиву победу у Новом Саду. Може ли нешто слично да се понови и сутра?

- Лично, веома бих волео да се понови тај резултат или нешто слично па да поново победимо. Имамо 90. минута, а за тако нешто потребно је да сваки играч да свој максимум. Надам се да ћемо сви дати свој допринос, играти најбоље што знамо, борити се и стајати "један иза другог" као и до сада.

Утакмица је на програму у суботу 28.07. са почетком од 17. часова

2018-07-27 18:55:36

Пријатељи клуба: