До новог бода у 97. минуту!

slika

2. коло Супер лиге Србије ФК Земун - ФК Војводина 1:1 (0:0).

ФК Земун: Милошевић, Станимировић, Цветковић, Вукадиновић, Симић, Марковић (од 75. Тошески), Луковић (кап.), Рогач, Стојковић (од 65. Башановић), Подунавац и Ђаловић. Тренер Милановић

У веома занимљивој утакмици која је оправдала епитет дербија, фудбалери Земуна успели су великом борбом да освоје вредан бод на премијери пред својом публиком. Прво полувреме протекло је у надмоћнијој игри гостију, који су стварали и промашивали шансе, а поново се истакао сјајни Милошевић. Чувар мреже "зелено-плавих" најпре "скида" зицер Езеу, да би потом био несавладив и за Фофану. Наши играчи у том делу сусрета деловали су деконцентрисано, грешили у предаји лопте и доносили чудне одлуке. Агилни Вукадиновић и Симић покушавали су игром 2 на 2 по боку да стигну у завршницу, али је ударац неутралисао Роцков. Милошевић се поново истакао сјајном парадом пред сам крај првог дела игре када је скренуо лопту у корнер. Након ударца из угла и одбитка, са гол линије Стојковић лопту избацује у поље.

Пауза је веома помогла нашем тиму, који је друго полувреме почео знатно боље и агресивније. За кратко време изведена су четири корнера али новосађани успевају да отклоне опасност. Након сат времена игре видели смо прву праву прилику Земуна, после брзе акције Марковић-Вукадиновић упућен је оштар центаршут по земљи. Роцков је у први мах несигуран, али успева да крајњим напорима ухвати лопту испред Подунавца који се спремао да је пошаље у мрежу. Војводина поново опасно прети у 70. минуту, када Фофана шутира главом, а сјајни Милошевић крајњим напором успева лопту да избаци у корнер. Након ударца из угла уследио је контра напад 3 на 3, Симић је вукао лопту са наше половине терена. Вукадиновић и Подунавац били су добро чувани па се наша "десетка" одлучила на ударац са неких 18. метара а лопта пролази замало поред леве стативе.

Сам финиш утакмице доноси и највећа узбуђења, Езе поново излази "очи у очи" са Милошевићем, али је уследила нова феноменална интервенција. Ипак, да чувар мреже "зелено-плавих" није свемоћан видело се у 85. минуту. Након изгубљене лопте на средини терена, уследио је брз напад гостију који Фофана завршава голом. Иако је остало мало времена до краја, Земун се није предавао. После комбинације Тошески-Вукадиновић уследио је добар центаршут али Симић а потом и Подунавац не успевају да лопту проследе у гол. На сву срећу то је прошло за "ногом" Симићу у самом финишу утакмице, Станимировић добро изводи аут а наш играч финтом тела успева да умакне чувару. Када су сви очекивали центаршут уследио је ударац на гол скоро из "мртвог" угла, а лопта је завршила у мрежи. Настало је потом велико славље играча, стручног штаба и навијача.

Главни судија ускоро је означио и крај, па је уписан још један велики бод.

2018-07-28 22:16:45

Пријатељи клуба: