Срећом и умећем до позитивног резултата

slika

Након изузетно занимљиве утакмице и освојеног бода у финишу сусрета, своје импресије изнео је шеф стручног штаба Милан Милановић:

- Честитке противнику на одличној игри и њиховом тренеру, видели смо једну добру утакмицу с обзиром да се играло од 17. сати. Време је било спарно са температуром од око 30так степени, упркос томе мислим да је сусрет био веома интересантан и садржајан. Прво полувреме одиграли смо углавном лоше, Војводина је имала четири стопостотне шансе, а до краја овог дела игре још две. Била је то заслуга њихове добре игре али, наших грешака и лоших потеза. Оно чега смо се прибојавали када гости крену у висок пресинг управо се остварило. Уместо да лопта одлази на бок где смо имали предност што се видело и у другом полувремену, додавања су била "попречна и небезбедна" тако да је противник то искористио али на срећу није казнио.
Друго полувреме успели смо да се консолидујемо, била је равноправна игра у том делу. Гости су заслужено повели али морам да похвалим играче Земуна који су дали све од себе, у надокнади времена имали смо три шансе, две прилике и постигнут гол што је веома похвално. У прва два кола играли смо против две јаче екипе од нас, то су клубови који претендују на висок пласман. У тим утакмицама успели смо да освојимо по бод и ја сам са тим презадовољан.

Милановић је напоменуо да ће од нарадних утакмица имати на располагању и нове играче:

- Данас смо добили шест нових фудбалера, с тим што је Аземовићева регистрација стигла у тренутку када смо излазили на терен. Верујем да ће и инострани играчи бити ускоро регистровани, очекујем да нас напусте 2-3 играча али и да дође толико нових. Чека нас тежак посао упознавање и уигравање, надам се да можемо бити близу екипа као што су Војводина и Чукарички, игром и резултатима одмах уз њих.

Новинаре је занимало мишљење "шефа" о грешкама играча и пропуштеним приликама током дуела.

- Мислим да је у питању анаксиозност и превелика одговорност. Фудбалери оба тима имали су велику жељу, није у питању ни мањак техничко-тактичке обучености, нити лоша координација, а ни неспретност у одређеним тренуцима. Ово говирим из свог личног играчког искуства, шта су данас играчи промашили за мене су "мале бебе".
Констатовао је популарни "Шваба" и том приликом изазвао смех код свих присутних у прес сали.

Иако немате комплетну екипу постижете добре резултате, како успевате у томе?

- Ово је тек почетак првенства, задовољан сам односом играча према својим обавезама. Фудбалери ће одлазити и долазити, једино што могу да урадим јесте да наставим са напорним радом и тренинзима па да кроз утакмице уиграм тим. Имамо веома тежак распоред на почетку у првих шест кола, у шали сам га назвао "распоред идеалан за смену тренера". Четири утакмице играмо на страни, а две код куће против Војводине и Партизана. Надам се да можемо да освојити четири до шест бодова, све преко тога биће још боље.

2018-07-29 11:47:44

Пријатељи клуба: