Земун гостује у Сурдулици

slika

После прва два тешка кола, на реду је и гостовање на југу Србије. Наш тим ће у оквиру треће рунде Супер лиге ићи пут Сурдулице, где га очекује утакмица против домаћег Радника. Сусрет је на програму у суботу 04.08. са почетком од 20. часова. Своја очекивања пред овај дуел изнели су шеф струке Милан Милановић и нападач Милош Подунавац.

- Очекује нас тешка утакмица као и до сада, потребно је да будемо максимално ангажовани и дисциплиновани са амбицијом да нападнемо противнички гол после једне чврсте и добре одбране. Линије тима морају бити близу и компактне, а „последња“ што даље од нашег гола. На средини ће се водити највећа борба, у том делу терена покушаћемо да решимо све задатке.

Шеф се осврнуо и на кадровску ситуацију која је сада знатно боља

- Сви играчи су регистровани, стигли су и сертификати за фудбалере из иностранства. Могу да рачунам на све играче, међутим многи од њих су још увек неспремни. Сачекаћемо још мало с обзиром да прелазни рок траје до краја августа, а на почетку септембра ћемо имати потпуно формиран тим.
Добро познајем екипу Радника која већ дуже време игра у овом саставу, напустили су их 1-2 старијих играча. Међутим у првих 11 можда имају само једног новог фудбалера. Имају стандардно добар тим, са пар млађих и више искусних играча. Сходно томе ништа неће бити лако, да би узели „неки бод“ мораћемо много да се потрудимо, констатовао је тренер Земуна.

Милош Подунавац очекује тежак посао:

- Утакмица ће сигурно бити веома захтевна, противник спада у ред „домаћинских“ екипа која увек игра код куће у добром расположењу и иде на победу. Што се нас тиче, покушаћемо својом игром да их у томе пореметимо и што више „угрозимо“. Надам се да ћемо у томе и успети, те остварити повољан резултат. Бићо то сигурно једна тврда утакмица, већина ствари дешаваће се на средини терена и највероватније неће бити неког лепог фудбала.

Млади првотимац такође је упознат са сутрашњим противником:

- Добро их познајем, доста играча је остало у клубу и то је углавном та екипа из периода кад сам тамо наступао. Потребно је да имамо чврстину и агресивност на средини терена, те сачекамо нашу шансу из контра и брзог напада како би стигли у завршницу и постигли погодак.

2018-08-03 13:02:54

Пријатељи клуба: