Вратиће нам се

slika

На конференцији за медије после утакмице 11. кола Супер лиге Србије, шеф стручног штаба Милош Крушчић прво се захвалио Владану Милојевићу који је веома позитивно говорио о игри нашег тима:

- Пре него што изнесем своје мишљење о утакмици, прво би се захвалио колеги Милојевићу на лепим речима. Када то каже тренер који је шеф стручног штаба званичног шампиона државе и који игра Лигу шампиона сигурно да годи. Искористио би прво прилику да честитам Црвеној Звезди на свим досадашњим резултатима. Мислим да је веома добро за српски фудбал што имамо представника у најелитнијем такмичењу. Ја сам својим играчима рекао да ми наступамо у такмичењу где је тим који игра Лигу шампиона. То значи да ми морамо подићи ниво игре, а самим тим се диже и квалитет домаћег фудбала.
Што се тиче саме утакмице, драго ми је да смо 45. минута одиграли на једном високом нивоу, онако како смо желели и хтели. Знали смо да је противник "потрошен" имали су тешку утакмицу у среду, очекивано је да буду психички и физички испражњени. Нажалост нисмо имали и дозу среће, примили смо два гола у надокнади времена. Први у 46. минуту после слабије реакције, када је требало "очистити" лопту и други у 91. после пада концентрације. Изгубили смо утакмицу и сада ништа не можемо да променимо.

Следи пауза у првенству какви су планови?

- Потребно је да наставимо са вредним тренинзима, пауза ће нам добро доћи како би се што боље спремили за наставак такмичења. Као што сам већ неколико пута поновио, имамо доста нових играча који су дошли последњег дана прелазног рока. Потребно је да се још боље уиграмо како би спремно дочекали окршаје у којима ћемо тражити своју шансу и бодове.

Новинари су констатовали да наш тим нема довољан број бодова с обзиром на приказану игру и упитали шефа струке за коментар:

- Од кад сам дошао и преузео екипу Земуна, било је неких утакмица где смо одиграли феноменално поготово прво полувреме као против Бачке и Младости. Не рачунајући сусрет против Пролетера, све утакмице смо одиграли један већи период добро. Није лако кад се дође у нов клуб, па се последњег дана прелазног рока добије доста нових играча. То је наша реалност јер многи фудбалери до задњег тренутка чекају евентуални инострани ангажман. У колико се трансфер не оствари, они долазе у наше клубове. Сигурно је да поседују одређени квалитет, али нису у физичком и кондициском стању неопходном за захтеве Супер лиге. Потом се улази у проблем, јер немамо времена да спроведемо накнадне припреме у такмичарском микроциклусу. То је јако тешко, уиграти тим са новим играчима, па уиграти тим са играчима који нису прошли припреме. Да се екипа навикне на захтеве тренера, идеје и стил играња то је стална и велика борба. Оно што радује да ми узимамо бодове, негде губимо то је све фудбал. Данас смо можда заслужили бод, можда и више од тога али ово је таква игра да се све на крају нивелише. Ако се не узме бод данас, вратиће се на неком другом месту где се можда не очекује.

На крају припаднике медија је занимао изостанак Лукића и Максимовића?

- Максимовић је добио повреду на последњој утакмици у Новом Саду, реч је о дисторзији скочног зглоба. Лукић се разболео синоћ пред сусрет тако да они нису из тог разлога били у конкуренцији за тим.

2018-10-08 16:15:54

Пријатељи клуба: