Земун преокретом до важног бода

slika

14. коло Супер лиге Србије Фк Спартак ФК ЗЕМУН 2:2 (2:0)

Фк Земун: Милошевић, Цветковић, Вукадиновић, Кукуличић (од 83. Бошњак), Луковић (кап.) (од 56. Томић), Мркаић, Милутиновић, Трајковић, Савић (од 46. Сомаеб), Лукић и Ђаловић.

Фудбалери Земуна освоjили су веома битан бод на гостовању у Кули против Спартака. Наш тим био је у резултатском заостатку на полувремену, али је показао карактер и није се предавао.

Домаћин је боље отворио утакмицу и запретио преко Милошевића чији ударац је са „петерца“ неутралисао добро постављени Милошевић. Зелено плави узвратили су преко Вукадиновића, који „пробија“ леви бок и улази у казнени простор. Уследио је ударац из тешке позиције али право у голмана домаћих. Спартак је потом запретио два пута, први пут се Милошевић истакао одличном интеврвенцијом. Док је други пут стативи била савезник нашем тиму после ударца Милошевића из окрета са 14 метара. У 26. минуту домаћи су повели, након изгубљене лопте на средини терена уследио је брз напад Спартака. Денковић је повукао ка напред кроз средину па пронашао Милошевића. Уследио је ударац са 10так метара и погодак за један према нула. Наш тим покушао је одмах да се врати у утакмицу, Лукић центрира а Кукуличић и потом Мркаић не успевају да захвате лопту на најбољи начин. У 40. минуту Спартак је „дуплирао“ вођство, Денковић је поригран лоптом у дубину. После пријема излази 1 на 1 са Милошевићем и погађа мрежу. То је био и резултат првог дела игре.

Друго полувреме доноси потпуно другачију слику на терену, Земун је заиграо агресивније и много боље. Играо се 55. минут када Кукуличић вара чувара на десном крилу и добро центрира у петерац. Остојић је био „кратак“ и одбио лопту право на ногу Сомаебу. Наш нападач шутира из прве у паду са петерца и погађа мрежу. Пар минута касније Томић и Вукадиновић су одиграли 2 на 3 по левом боку. Иако дефицитарни у том тренутку, успели су лепо да комбинују па је Томић ушао у средину и шутирао „контра“ ногом али право у голмана. У 70. минуту слична комбинација али овог пута Вукадиновић шутира из казненог простора а Остојић лопту избацује у корнер. Након ударца из угла Цветковић је највиши у скоку али његов ударац главом рефлексно брани голман домаћих. На одбијену лопту натрчава Ђаловић који враћа „повратну“, лопта је ишла паралелно са гол линијом али нико није успео да је захвати. Међутим, иста није напустила границе игралишта већ долази до Вукадиновића који је претходно извео корнер. Наш крилни нападач имао је времена да се намести и добро центрира на другу стативу. Пажњи чуварао измакао је Сомаеб и главом са три метра лопту послао у мрежу. Сусрет се од тог момента потпуно отворио, обе екипе желеле су победу. Спартак је два пута опасно запретио, док је наш тим поново одиграо брз напад преко Томића и Вукадиновића. Земунова „осмица“ ушао је у средину и шутирао са 18. метара тик поред десне стативе. Пред сам крај виђена је по прилика на обе стране али је утакмица завршена нерешеним резултатом.

2018-10-31 20:07:53

Пријатељи клуба: